skip to Main Content

Klachtgerichte Traumabehandeling

Hierbij ligt de focus van de behandeling op het rechtstreeks verwerken van nare (kern)gebeurtenissen uit je verleden. Voor jou is het duidelijk welke gebeurtenissen dat zijn, omdat deze zich vaak heel vervelend aan je opdringen, bijvoorbeeld bij triggers of in nachtmerries. Bij Centrum Buitengewoon zijn we gespecialiseerd in het geven van intensieve multidisciplinaire traumabehandeling (dagbehandeling) aan mensen met dit type hardnekkige traumaklachten. Dagbehandeling houdt in dat je een halve of een hele dag per week hier bent, en zo sneller en effectiever je trauma’s kunt verwerken. Je krijgt elke keer een programma met zowel psychologische sessies (EMDR, Imaginaire exposure, Imaginaire rescripting) als sessies vanuit andere disciplines. Naast de psychologen staan ook de zeer ervaren vaktherapeuten en andere disciplines klaar om jou optimaal verder te helpen je trauma’s achter je te laten. Waar dat passend is zijn ervaringsgerichte sessies onderdeel van je programma.

Dit aanbod is vooral gericht op mensen met PTSS, waarbij we rechtstreeks aan de slag gaan met verwerken van je trauma’s en daar waar mogelijk alle sessies aan besteden. Soms is het nodig om eerst wat voorbereidend werk te doen voordat je aan de slag kunt met je trauma’s. Daar maken we samen afspraken over, en dit doen we niet langer dan nodig. Het kan zijn dat je daarnaast last hebt van andere problemen, maar wanneer je deelneemt aan de dagbehandeling is dat omdat we met elkaar besloten hebben dat indringende herinneringen aan je trauma’s zoveel lijdensdruk geven dat het verwerken van die trauma’s eerste prioriteit heeft. Het kan zijn dat je daarna nog een tijdje bij ons in behandeling verder werkt aan de gevolgschade van je trauma’s, of aan de gevolgen van hechtingstrauma. Ook kan het zijn dat je dit stuk oppakt bij je vaste behandelaar, nadat je een periode intensieve traumabehandeling bij ons hebt gevolgd.

Multidisciplinaire behandeling (met therapeutenroulatie) is ook mogelijk in een reguliere variant: 1 losse sessie per week of per 2 weken.

 

Back To Top