skip to Main Content

Tarieven

Tarieven bij zelf betalen
De tarieven bij zelf betalen zijn op aanvraag beschikbaar. Zelf betaal tarieven zijn enkel mogelijk indien er sprake is van onverzekerde zorg. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op

Voor zowel jeugdigen als volwassenen zijn er in de meeste gevallen mogelijkheden tot vergoeding.

Vergoedingen

Volwassenen

Vergoedingen mogelijk
Voor volwassenen is er de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. Dit kan zowel voor de Basis GGZ (kortdurende trajecten, voor enkelvoudige hulpvragen) als voor de Specialistische GGZ (langdurige trajecten, voor complexe problematiek). Voor beide opties geldt dat je zelf een factuur krijgt om bij de verzekeraar in te dienen, omdat wij geen contracten hebben met zorgverzekeraars. Je dient zelf het bedrag aan ons over te maken. Wanneer je de factuur bij ontvangst direct indient bij je zorgverzekeraar heb je het bedrag over het algemeen op tijd op je rekening staan zodat je binnen de betaaltermijn aan ons kunt betalen.

Hoogte vergoeding hangt af van je polis
We hanteren de vanuit de NZA wettelijk vastgestelde tarieven en trajectlengten.  Met een verwijsbrief van je huisarts voor de Generalistische Basis of Specialistische GGZ kun je een behandeling deels of volledig vergoed te krijgen. Bij een restitutiepolis krijg je 100% vergoed (na eventuele aftrek van het verplichte eigen risico). Bij een natura of gemengde polis is dat een kleiner percentage.
Je vindt op www.contractvrijepsycholoog.nl meer informatie over vergoedingen.
Om niet voor verrassingen te komen te staan, raden wij je aan je eigen zorgverzekeraar te raadplegen. Vraag specifiek op welke vergoeding je recht hebt bij ongecontracteerde GGZ.
Voor meer informatie zie: Informatiebrief Verzekeringen. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Generalistische Basis GGZ:
De tarieven voor Basis GGZ zijn per 1 januari 2020 als volgt vastgesteld:

  • Onvolledig: 120 minuten voor € 228,04 (bij niet starten van behandeling na de intake)
  • Kort: 300 minuten voor  € 522,13 (ga uit van totaal ongeveer 3,5 uur sessietijd)
  • Middel: 495 minuten voor €  885,01 (ga uit van totaal ongeveer 6 uur sessietijd)
  • Intensief :  750 minuten  voor € 1434,96 (ga uit van totaal ongeveer 9 uur sessietijd)
  • Chronisch: 750 minuten voor €  1380,49 (ongeveer 9 uur sessietijd, alleen bij chronische problematiek)

Specialistische GGZ:
Net als in de Basis GGZ wordt ook in de Specialistische GGZ de zorg niet per afspraak afgerekend met de zorgverzekeraar, maar per traject. In de Specialistische GGZ is dat geregeld via een DBC, oftewel een Diagnose Behandel Combinatie. Deze DBC’s kunnen maximaal een jaar doorlopen, en de maximum tarieven zijn wettelijk vastgesteld door de NZA. Wanneer het jaar om is en je behandeling is nog niet afgerond, dan kan in de meeste gevallen een nieuwe DBC worden geopend. Je DBC wordt achteraf afgerekend en deze telt mee voor het jaar waarin de DBC start. Dat betekent in de meeste gevallen dat je bij een langer durende behandeling na een jaar een factuur krijgt over het hele afgelopen jaar, tenzij de behandeling tussendoor inhoudelijk wijzigt omdat je bijvoorbeeld behandeling krijgt voor een andere stoornis.
Wanneer je je factuur bij ontvangst direct indient bij je zorgverzekeraar heb je het bedrag over het algemeen op tijd op je rekening staan zodat je binnen de betaaltermijn aan ons kunt betalen.

Verwijsbrief
Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein. De verwijzer kan hier digitaal de verwijsbrief insturen op naam van Centrum Buitengewoon.

 

Jeugd

Voor diverse gemeenten is er mogelijkheid tot vergoeding, via een verwijzing van de huisarts of het CJG.
Voor de regio IJsselland mag de verwijzing naar Charlotte Kikkert van Praktijk Papillon in Kampen.
Dit zijn de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Voor de regio Midden IJssel Oost Veluwe mag de verwijzing naar Annelies Boers van Veerkracht Psychologie in Wapenveld.
Dit gaat om de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Neem graag van tevoren per e-mail contact op voor de stappen die je hiervoor moet zetten.

Back To Top