skip to Main Content

Tarieven

Tarieven bij zelf betalen
De tarieven bij zelf betalen zijn op aanvraag beschikbaar. Zelf betaal tarieven zijn enkel mogelijk indien er sprake is van onverzekerde zorg. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op

Voor zowel jeugdigen als volwassenen zijn er in de meeste gevallen mogelijkheden tot vergoeding.

Vergoedingen

Volwassenen

Vergoedingen mogelijk
Voor volwassenen is er de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. Dit kan zowel voor de Basis GGZ (kortdurende trajecten, voor enkelvoudige hulpvragen) als voor de Specialistische GGZ (langdurige trajecten, voor complexe problematiek). Voor beide opties geldt dat je zelf een factuur krijgt om bij de verzekeraar in te dienen, omdat wij geen contracten hebben met zorgverzekeraars. Je dient zelf het bedrag aan ons over te maken. Wanneer je de factuur bij ontvangst direct indient bij je zorgverzekeraar heb je het bedrag over het algemeen op tijd op je rekening staan zodat je binnen de betaaltermijn aan ons kunt betalen.

Hoogte vergoeding hangt af van je polis
We hanteren de vanuit de NZA wettelijk vastgestelde tarieven.  Met een verwijsbrief van je huisarts voor de Generalistische Basis of Specialistische GGZ kun je een behandeling deels of volledig vergoed te krijgen. Bij een restitutiepolis krijg je 100% vergoed (na eventuele aftrek van het verplichte eigen risico). Bij een natura of gemengde polis is dat een kleiner percentage.
Om globaal een beeld te geven: een halve dag dagbehandeling kost rond de €500,- en een volle dag rond de €1000,-. Mocht je een naturapolis hebben dan kan je a.d.h.v. die tarieven uitrekenen wat ongeveer je eigen bijdrage zal worden. Een intake van een dagdeel (met daarvoor de telefonische screening) kost ongeveer €600,- tot €700,- afhankelijk van bij wie de intake plaatsvindt en hoe lang e.e.a. in beslag neemt. Nogmaals: dit is bedoeld om een globaal beeld te geven. Mocht je willen dat we dit wat preciezer inschatten dan kan je ons daarover een e-mail sturen.
Je vindt op www.contractvrijepsycholoog.nl meer informatie over vergoedingen.
Om niet voor verrassingen te komen te staan, raden wij je aan je eigen zorgverzekeraar te raadplegen. Vraag specifiek op welke vergoeding je recht hebt bij ongecontracteerde GGZ.
Voor meer informatie zie: Informatiebrief Verzekeringen. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

No Show tarief
Komt een afmelding korter dan twee werkdagen van te voren zonder acute overmacht situatie, dan sturen wij een no show rekening van 75 euro per ingeplande sessie.
Wanneer je niet aanwezig bent bij een ingeplande sessie zonder afmelding, dan sturen wij een no show rekening van 150 euro per ingeplande sessie.
De no show rekening kan niet worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Verwijsbrief
Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein. De verwijzer kan hier digitaal de verwijsbrief insturen op naam van Centrum Buitengewoon. Mailen mag ook naar info@centrumbuitengewoon.nl. Voor een aanmelding dient altijd, naast de verwijzing, ook de aanmelding via de website te worden gedaan.

 

Jeugd

Voor diverse gemeenten is er mogelijkheid tot vergoeding, via een verwijzing van de huisarts of het CJG.
Voor de regio IJsselland mag de verwijzing naar Charlotte Kikkert van Praktijk Papillon in Kampen.
Dit zijn de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Voor de regio Midden IJssel Oost Veluwe mag de verwijzing naar Annelies Boers van Veerkracht Psychologie in Wapenveld.
Dit gaat om de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Neem graag van tevoren per e-mail contact op voor de stappen die je hiervoor moet zetten.

Werkwijze Centrum Buitengewoon

De werkwijze van Centrum Buitengewoon vind je hier: Werkwijze CBG

Back To Top