skip to Main Content

COMET

Competitive Memory Training (COMET) is een cognitief-gedragstherapeutische interventie die meestal als onderdeel van een bredere behandeling wordt uitgevoerd. De interventie richt zich op een negatief zelfbeeld. Iedereen heeft wel eens last van een somber moment, en minder vertrouwen in jezelf. Maar sommige mensen hebben vaak negatieve gedachtes over zichzelf hebt, zoals “Ik ben niet goed genoeg”, “Niemand vindt mij leuk” of “Ik ben ontzettend saai”. Dan spreken we van een negatief zelfbeeld. Je komt dan minder toe aan dingen die je graag wilt, het negatieve zelfbeeld staat je in de weg.

Een negatief zelfbeeld komt soms voor samen met andere problematiek, maar dat hoeft niet. Wel is een negatief zelfbeeld een risicofactor voor het ontwikkelen van angst of depressie. Daarom is het belangrijk er wat aan te doen.
Dit kan door middel van COMET. Je gaat actief aan de slag met praktische oefeningen en traint jezelf om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Je leert om naast het automatische negatieve beeld van jezelf, ook ruimte te maken voor de positieve kanten van jezelf, zodat deze meer gewicht in de schaal gaan leggen. Dit doe je met behulp van oefeningen die bedoeld zijn om de positieve informatie over jezelf meer naar voren te halen in je brein.
Back To Top